DCP Master

Bij Cinemeta beschikken we over een complete afdeling om een DCP te maken. Onze technische faciliteiten in beeld en geluid en ons grote theater met 56 zitplaatsen maken van Cinemeta een ideale plek om een DCP te laten maken. We kunnen alle handelingen doen die voorkomen bij een DCP: versleuteling, repacking, ondertitelen, versioning, distributie en standaard een back-up service van je data.
Bij internationale DCP’s kan er ondertiteling of zelfs meertalige ondertiteling toegevoegd worden. Logo’s toegevoegd of juist verwijderd worden. Daarnaast kunnen we van een aangeleverde DCP screeners maken als digitaal bestand, DVD of Blu-Ray. Elke DCP wordt pas uitgeleverd na een hoogwaardige eindcontrole in ons eigen theater.

We maken steeds vaker van de producties die we hier in huis afwerken ook een DCP naast de andere bestandsformaten.
Naast DCP’s voor films en documentaires maken we ook regelmatig de DCP voor bioscoop reclames. De makers van commercials zien steeds vaker het voordeel in, dat als de geluidsmix voor de bioscoop-reclame klaar is, ze korte tijd later met de DCP op disk of USB stick de deur uit kunnen wandelen. Wij kunnen het eind product ook direct versturen naar de reclame distributeur of andere partijen die de content snel willen hebben.

Als Contact Film, distributeur van kwaliteits-films, kennen wij natuurlijk het bedrijf Cinemeta. Sinds de digitalisering, welke rond 2010 zijn intrede deed in de filmtheaters is de samenwerking flink geïntensiveerd en we werken nu al jaren, met tevredenheid samen met Cinemeta Digitaal.

Belangrijk hierbij is niet alleen de kwaliteit die zij afleveren, maar ook de service en de klant vriendelijkheid. Films die toch op het laatste moment overgezet moeten worden naar een DCP en de sleutels die moeten worden verzonden. We kunnen daarbij altijd op de service van Cinemeta rekenen.

Gerard Huisman Directeur
WWW.CONTACTFILM.NL