Visual effects

Visual effects bij film, is het proces waar beelden worden gegenereerd of aangepast en niet direct met een camera worden opgenomen. Visual effects integreert opgenomen beelden met gegenereerde beelden om een relistisch beeld te maken van situaties die in werkelijkheid niet zouden kunnen, of te duur zijn om te realiseren.

De meeste visual effects worden gemaakt gedurende de postproductie , maar er word tijdens de opnames al rekening gehouden met wat er moet gebeuren. Denk hierbij aan mensen opnemen tegen een groene of blauwe achtergrond waarbij later de achtergrond vervangen word met andere opgenomen of gegenereerde beelden.

Korte lijnen

Voor de VFX (Special Effects) van onze speelfilm hebben we met plezier samengewerkt met Cinemeta. Vooral de korte lijnen en het hebben van één aanspreekpunt is heel goed bevallen. Dit zijn zaken die extra belangrijk zijn bij het ingewikkelde proces dat het maken van effecten voor een speelfilm nu eenmaal is. Als dan ook blijkt dat Cinemeta snel schakelt en de kennis van zaken er vanaf spat is het plaatje compleet. Flexibel, kwaliteit en een mooi eindresultaat!

Erik van Wegen

‎Line Producer / Production Supervisor, Tom de Mol Productions

Volle tevredenheid

Wij (BroekhuizenWirtz) werken al een aantal jaren tot volle tevredenheid samen met Cinemeta. Onlangs nog heeft Joris Vos graphics gemaakt voor een film voor het Ministerie van Defensie. Ze waren zeer goed gelukt ondanks de krappe deadline die ervoor stond. Bedankt en graag tot een volgende productie!

Mirjam Tavares da Silva

BroekhuizenWirtz